Flip Soolsma getrouwd met Pietje Boersma

Oud-eersteklasser en oud-voorzitter van de technische commissie Flip Soolsma is donderdagavond 3 april 2008 plotseling overleden.
flip

Flip Soolsma werd geboren in St.-Annaparochie en werd slechts 60 jaar. Met zijn altijd ‘smuke’-praat op de kaatsvelden was hij een verschijning. Met Jarich van der Veen en Gerrit de Jong had hij menig succes in de vrije formatie. In 1974 wist deze formatie de PC te winnen. In 1979 en 1980 won hij de PC met Sake Saakstra en Piet Jetze Faber. In het klassement allertijden staat Flip Soolsma op de negentiende plaats met 478 punten. Hij werd 26 maal koning en won de bondspartij (nu het Nederlands kampioenschap) drie maal. Twee maal voor St.-Annaparochie (H. Spijkstra en W. Hiemstra en in 1969 met G. van der Meer en W. Hiemstra). In 1975 zegevierde hij met Johan van Seijst en Rein Ferwerda voor Drachten. Na zijn actieve kaatsloopbaan is Flip Soolsma jarenlang voorzitter geweest van de Technische Commissie.Van 1999 tot 2005 maakte hij deel uit van het bestuur van ‘Us Keatsen’. In 1999 was Flip coach van het Akkrumer damespartuur Esther Elzinga, Richtsje Jonkman en Afke Hijlkema toen zij in St. Annaparochie voor ‘Us Keatsen’ de Bondswedstrijd wonnen

 

Geef een reactie